Büntetés jár a temesvári romok tulajdonosainak

A temesvári helyi rendőrség az év eleje óta több száz felszólítást küldött ki a parlagon heverő ingatlanok – bekerítetlen, elgazosodott telkek, összedűlő félben levő épületek – tulajdonosainak, írja a nyugatijelen hírportál.cladiri-ruine-paragina-colaj

Nicolae Robu polgármester hétfőn bejelentette: a helyi rendőrök megbírságolják azokat az ingatlantulajdonosokat, akik a felszólítás ellenére sem tettek semmit ingatlanjuk rendbetétele érdekében. „Jön a parlagfű szezon, az egészségügyi statisztikák szerint a temesváriak 15 százaléka allergiás erre a növényre. Nem normális, hogy a temesváriak ezrei szenvedjenek ezeknek az ingatlantulajdonosoknak a nemtörődömsége miatt, a városkép elcsúfításáról nem is beszélve" – indokolta a rendelkezést Robu.

Temesvár valóban bővelkedik parlagon heverő ingatlanokban: néhány düledező, lakatlan épület a belváros szívében található, a külvárosokban pedig több száz lakatlan épület, elhagyatott telek található. A helyi rendőrök első körben a bekerítetlen, elgazosodott telkek tulajdonosait bírságolják meg.

Kimaradt?