Egy éjszaka alatt meghalt két férfi a csíkszeredai hajléktalanszállón

Egyelőre tisztázatlan okokból meghalt két férfi a hét végén a csíkszeredai hajléktalanszállón. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik, és várja a kórbonctani jelentést.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip a Maszolnak kedden elmondta, a két egymást követő haláleset szombatra virradóan történt. A 32 és a 67 éves férfi szobatársak voltak a hajléktalanszállóban.

A szóvivő elmondta, a létesítményben két nappal korábban általános fertőtlenítést végeztek. „De azt még nem tudjuk, hogy van-e összefüggés a fertőtlenítőszer használata és a két haláleset között. Várjuk a törvényszéki orvostani jelentést a halál pontos okáról. Egyelőre gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomozunk az ügyben” – mondta Gheorghe Filip.

A hajléktalanszálló egyik lakója a Székelyhonnak elmondta, a 32 éves férfi szombat éjszaka rosszul lett, és kiment a mosdóba. A kapus kihívta hozzá a mentőket. Amikor a fiatal férfit visszakísérte a szobájába, észrevette, hogy a 67 éves férfi is élettelenül fekszik az ágyon. Mire kiérkeztek a mentősök, mindketten meghaltak.

Kimaradt?