Nehézkesen zajlik a közlekedés a Prahova-völgyén

Akadozik a forgalom az 1-es országúton (DN1), Predeal és Sinaia között. A forgalmat az 1A jelzésű (DN1A) útra terelték - közölte a Román Közlekedési Rendőrség főparancsnoka, Florentin Brăcea. 

A parancsnok közölte, a hétfői nap folyamán várhatóan az összes országúton megnövekszik a forgalom, Predeal és Sinaia környékén máris dugó alakult ki, a gépkocsikat a DN1A jelzésű (Brassó - Cheia - Ploieşti) útra terelték. A Bukarest - Piteşti autósztráda, a Slatina - Piteşti közti 65-ös országút és a Râmnicu Vâlcea - Piteşti közti 7-es országút szintén nagyon forgalmas a minivakáció utolsó napján. 

A forgalmat több mint 1.400 közlekedési rendőr igyekszik akadálymentessé tenni, körülbelül háromszáz radart működtetnek a közutakon ezen a napon. 

15 órától helikoptert is üzembe helyez a közlekedési rendőrség a forgalom figyelemmel követése érdekében. Az utóbbi 4 napon 98 súlyos közlekedési baleset történt, amelyek 18 személy halálát okozták és 13 személy súlyosan megsérült. A rendőrség tájékoztató központja (Infotrafic) figyelmeztet, hogy a Prahova völgyén Bukarest irányába húsz kilométeres óránkénti sebességgel halad a gépkocsisor. 

Kapcsolódók

Kimaradt?