Felfüggesztett börtön a 28 éves nőt halálra gázoló fiatalnak

Jogerősen két év és 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a piteşti-i táblabíróság azt a sofőrt, aki egy évvel ezelőtt halálra gázolt egy 28 éves nőt és további öt személyt megsebesített egy gyárudvaron – számolta be a hírtelevíziók.

A felvételi kamerák felvételei, mintegy 20 szemtanú, illetve a műszaki szakvélemény készítői is megerősítették, hogy a 22 éves fiatalember 80 km/h-s sebességgel hajtott egy olyan területen, ahol 5 km/h volt a megengedett sebesség.

A baleset a Pitești-hez közeli Bascov község autóalkatrész gyárában történt. Az alkalmazottak egy csoportja az üzem udvarán, egy asztalnál tízóraizott, amikor a 22 éves fiatalember egy BMW-vel közéjük hajtott.

A balesetben egy személy a helyszínen életét vesztette, öt sérültet kórházba szállítottak. A mentősök a helyszínen láttak el nyolc személyt, akik pánikrohamot kaptak. A tettes maga is a gyár alkalmazottja. Őrizetbe vették.

A Digi24 beszámolója szerint a fiatalember zokogva azt vallotta a rendőröknek: a driftelési tudományával akart kérkedni néhány kolléganőjének a gyárudvaron, ám a mutatvány rosszul sikerült, elvesztette uralmát a BMW fölött, és a kollégái közé hajtott.

A sofőr 30 napot töltött előzetes letartóztatásban, 60 napot házi őrizetben, majd szabadlábra helyezték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?