FRISSÍTVE: Megszólalt a 9 halálos áldozattal járó baleset egyetlen túlélője

FRISSÍTVE: Sírva fakadt a kilenc halálos áldozattal járó csütörtök hajnali baleset egyetlen túlélője, amikor megtudta az újságíróktól, hogy társai mind életüket vesztették a Beszterce vizében. FRISSÍTÉS: Megszólalt a területi munkaügyi felügyelőség. 

A 21 éves Ionuţ Vîrlan enyhe fejsérüléseket szenvedett, a sebészeten ápolják. Az újságíróknak elmondta, társaival együtt napszámban facsemetéket ültettek Arad megyében. Csütörtök éjjel hazafelé tartottak a Neamț megyei Săvinești községbe, az ortodox húsvéti ünnepekre.

A mikrobuszuk voltaképpen egy furgon volt, aminek az ablak nélküli csomagterébe felszereltek két fapadot. „Úgy zötyögtünk, mint valami krumplis zsákok” – mesélte. A jármú fél 1 körül lesodródott az útról, átszakította a korlátot és egy csatornába zuhant, amelyikben a Beszterce folyó vize folyik két víztározó között.

Ionuţ Vîrlan arra eszmélt, hogy hirtelen megtelik vízzel a furgon. A gépkocsinak kitört a szélvédője, így tudott kiszabadulni és kijutni a csatorna partjára. A többieknek nem volt ilyen szerencséjük, néhány perc alatt megfulladtak.

A halálos áldozatok mindegyikét egy munkaközvetítő cég foglalkoztatta. A Neamț megyei munkafelügyelőség vezetője, Ioan Popescu elmondta, az eddigi információk szerint feketén dolgoztak. Ráadásul az áruszállításra gyártott furgont törvénytelenül használták személyszállításra.

FRISSÍTÉS: Feketén dolgoztak a jármű utasai

Bebizonyosodott, hogy a folyóba zuhant jármű tíz utasa közül mindegyiket szerződés nélkül foglalkoztatta munkaadója - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a területi munkaügyi felügyelőség vezetője.

Ioan Popescu azt mondta, mindegyiküket feketén foglalkoztatták, a szállításukat azonban nem a Fehér megyei cég biztosította, hanem maguknak kellett gondoskodniuk erről - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az Arad és a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség munkatársaival közösen vizsgálódnak az ügyben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?