Autizmus világnapja: kék fénnyel világítanak meg több intézményt

Kék fénnyel világítják meg hétfőről keddre virradóan a Cotroceni-palotát és a kormány székhelyét az autizmus világnapja alkalmából. Számos más bukaresti és vidéki állami intézmény vesz részt a Ragyogj kéken nevű világméretű kampányban, amellyel az autizmusra, az autizmusban szenvedőkre szeretnék ráirányítani a figyelmet.

"Az autizmusban szenvedők, az egészségügyi problémáikon túl, meg kell küzdeniük a társadalom részéről megnyilvánuló megbélyegzéssel és diszkriminációval is. (...) Kis gesztusokkal valamennyien hozzájárulhatunk az autizmusban szenvedők életminőségének javításához, az oktatási és egészségügyi szolgáltatásokhoz való akadálytalan hozzáférésükhöz, társadalomi beilleszkedésük segítéséhez" - írja az elnöki hivatal közleményében.

Az ENSZ 2007. december 18-án jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. A vonatkozó ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?