Az RMDSZ egyeztet az USL-vel a restitúciós törvényről

Az RMDSZ ezen a héten benyújtja a parlamentbe a restitúciós törvény módosításáról szóló tervezetét, függetlenül attól, hogy a kormány a saját tervezetét parlamenti felelősségvállalással készül elfogadtatni – nyilatkozta a maszol.ro-nak Markó Attila.

A háromszéki képviselő a restitúciós törvény „témafelelőse" az RMDSZ-ben. „A kormány szándéka nem teszi feleslegessé a mi munkánkat. Ha nem tesszük le tervezetünket a parlamentbe, az olyan, mintha nem is létezne" – magyarázta felvetésünkre.marko

A képviselő azonban arra számít, hogy a kormány által felelősségvállalással elfogadtatásra javasolt változatba sikerül majd belefoglalni az RMDSZ javaslatait is. Tájékoztatása szerint a Szociál-Liberális Szövetség (USL) politikusainak eddigi nyilatkozataiból azt lehet leszűrni, hogy a kormánypártok az RMDSZ-hez hasonló módon közelítik meg a restitúció kérdését.

„Az USL is a teljes restitúció híve, ott, ahol ez lehetséges, ahol pedig nem, ott a méltányos kárpótlást tekinti megoldásnak" – mondta Markó. A politikus szerint az RMDSZ már „formálisan és informálisan" is kérte az USL-t, hogy a törvény elfogadása előtt egyeztessenek az előterjesztésre váró tervezetről, és ettől a kormánypártok nem zárkóztak el.

Kimaradt?