Be akart hatolni egy agresszív utas a Bukarestben landoló gép pilótafülkéjébe

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a Birmingham és Bukarest között közlekedő Blue Air járaton, röviddel a felszállása után: egy utas erőszakkal be akart hatolni a pilótafülkébe. A férfit ártalmatlanították, és a román fővárosban őrizetbe vették.

A szóban forgó utas egy 27 éves bolgár állampolgár, akiről nem tudni, hogy milyen céllal utazott Bukarestbe. Miután a gép felszállt Birminghamből, a pilótafülkéhez ment, és követelte, hogy engedjék be. Az utasok egy része pánikba esett, arra gondolva, hogy el akarja téríteni a repülőt.

A láthatóan inkoherens és zavart elmeállapotú férfit az egyik légi kísérőnek két utas segítségével sikerült ártalmatlanítania. A pilóta értesítette az incidensről a Henri Coandă repülőteret, és landolás után átadták a bolgár állampolgárt a román hatóságoknak. Jelenleg fogdában van.

Szerda este a román hírtelevíziók közzétették a pilóta és a bukaresti irányítótorony közötti beszélgetést. Ebben a pilóta arra kéri a reptér illetékeseit, biztosítsanak rendőri jelenlétet a gép érkezéskor.

Kimaradt?