Világcsúcsot döntött létszámban a kolozsvári Harlem Shake

Vasárnap délután az internetet elárasztó legújabb táncőrület rajongói Kolozsvár főterén gyűltek össze, hogy hülyeségben a dobogó tetejére állhassanak. Sikerült is: ekkora tömeggel ezidáig még sehol nem szerveztek Harlem Shake-et.

kvharlem telapo

Az eseményt 14.30-ra hirdették meg, de sokan csalódottan tapasztalták, hogy már tíz perccel korábban elkezdték a műsort. A Ziua de Cluj-nak egy fiatalember arról is panaszkodott, hogy nem folyt épp szabályszerűen a játék, a Harlem Shake lényege ugyanis, hogy kezdetben teljesen hétköznapi, átlagosan viselkedő emberek között táncol egyetlenegy beöltözött, furán mozgó figura, aztán amikor elhangzik a számban a „do the Harlem Shake” felszólítás, a videón hirtelen vágás után az látszik, hogy mindenki maskarában van és őrülten kalimpál. Kolozsváron a forgatókönyv első fele nem igazán sikerült a megkérdezett szerint.

kvharlem arab

A második része annál inkább: volt ugráló fehér tehén kezében Darth Vader sisakjával, szivárványszínű hajas bohóc, télapó, gázmaszkos, búvárszemüveges, fürdőgatyás, arabkendős, összesen több mint száz rángatózó figura. Sokan voltak a nézők is. A szervezők szerint (egy kolozsvári rádióadó és egy reklámügynökség középiskolások egy csoportjával közösen hozták össze) sikeresnek mondható a rendezvény, a célját pedig egyértelműen elérte: megdöntötték a létszámcsúcsot.

Kimaradt?