FRISSÍTVE - Durva baleset Maros megyében – gázolaj szivárog a patakba

FRISSÍTVE: Lesodródott az útról és egy patakba fordult péntek délután egy üzemanyagot szállító tartálykocsi Maros megyében.

Az Info Trafic Târgu Mureș Facebook-csoportban közzétett információk szerint a baleset Nagykenden történt, eddig tisztázatlan körülmények között. Üzemanyag-szivárgásról és személyi sérülésekről eddig nem érkeztek hírek. A Digi24 beszámolója szerint a DN13-as jelzésű utat mindkét sávon lezárták.

FRISSÍTÉS1: A Maros megyei készenléti felügyelőség sajtószóvivője, Cristian Virag szerint a hozzávetőlegesen 30 ezer liter gázolajat szállító tartálykocsi egyelőre ismeretlen okok miatt sodródott le az útról, majd borult a hídról a patakba. Jelenleg az első tartályban levő rakomány átfejtése zajlik. A jármű vezetőjét a helybéliek segítették ki a kabinból, a mentők kiérkezése előtt. A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkeztének körülményeit - tette hozzá a szóvivő.

FRISSÍTÉS2:  Gázolaj szivárog a felborult tartálykocsiból.  Környezetvédelmi szakemberek és a román vízügyi hatóság illetékesei is kiszálltak a baleset helyszínére, hogy megakadályozzák a vízszennyezést.  "Azt hiszem, nem súlyos a helyzet, és a beavatkozás nyomán sikerül elejét venni annak, hogy a gázolaj a kendi patakból a Küküllőbe jusson" - nyilatkozta az Agerpresnek a Maros megyei környezetvédelmi ügynökség vezetője, Dănuţ Ştefănescu. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?