Johannis: Románia szempontjából kedvezően haladnak a brexit-tárgyalások

Románia szempontjából „nagyon kedvezően haladnak” a brexitről szóló tárgyalások - nyilatkozta Klaus Johannis államelnök csütörtökön Brüsszelben, az uniós állam- és kormányfők találkozója előtt.

„A brexittel kapcsolatban valószínűleg többet tudok majd mondani holnap, miután befejezzük a tárgyalásokat. Most annyit mondhatok, hogy a jelenlegi állás kedvező számunkra” - nyilatkozta az államfő az Európai Tanács ülése előtt.
Az államelnök hozzátette, a csütörtöki nap folyamán több „bonyolult” témáról fognak egyeztetni, többek közt Nagy-Britannia kéréséről, hogy közös állásfoglalást fogadjanak el Oroszországgal kapcsolatban, de az acél és alumínium Amerikai Egyesült Államok által bevezetett importvámjáról is fognak tárgyalni, ugyanakkor megvitatják a Törökországgal fennálló kapcsolatok terén mutatkozó közelmúltbeli fejleményeket - tette hozzá Johannis.

Az államfő belpolitikával kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt. „Ma beszéljünk európai politikáról, belpolitikáról talán majd a jövő héten” - mondta Johannis.

Kapcsolódók

Kimaradt?