Egészen bizarr dolgok történnek Brassóban

Nem tudtak vele mit kezdeni, ezért a pszichiátriára kísértek be a brassói rendőrök egy férfit, aki házi gyártású rendszámú autóval közlekedett, és igazoltatáskor egy bizarr „okiratot” mutatott fel.

A helyi sajtó beszámolója szerint a sofőrt kedden délután szólították megállásra a rendőrök, akiknek feltűnt a gépkocsi rendszáma: egy kartonpapír teleszórva véletlenszerűen betűkkel és számjegyekkel. Kiderült, hogy az autót korábban törölték a forgalomból, a férfinek nincs jogosítványa, igazoltatásakor pedig olyan – szintén házi gyártású – „személyit” mutatott fel, amitől a rendőröknek leesett az álluk.

A sofőrt bekísérték a pszichiátriára, a gépkocsit pedig elkobozták. A történet azonban itt nem ért véget: a kórházi ágyánál megjelent négy személy. Az volt bennünk a közös, hogy mindannyian a pszichiátriára beutalt férfiéhez hasonló, házi gyártású „okiratot” mutattak fel: az iraton az állt, hogy tulajdonosa „élve született”.

Mivel botrányosan viselkedtek a kórházban, a négy férfit kedd délután bekísérték a rendőrségre, ahol hat órán keresztül hallgatták ki őket. Arra kellett magyarázatot adniuk, hogy miért mondtak le a személyi igazolványukról és használják helyette az „élve születésüket” igazoló „iratot”. Az még nem derült ki, hogy mit vallott erről a négy férfi. A rendőrség szóvivője közölte: egyenként 300 lejre bírságolták őket közrendháborításért.

Kimaradt?