Hatalmas kártérítést ítéltek meg Laura Codruţa Kövesinek

Háromszázezer lejes erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság a korrupcióellenes főügyésznek az Antena 3 televízióval folytatott perében. 

A ploieşti-i táblabíróság kedden úgy döntött, hogy Mihai Gâdea, Bianca Grigore és Mugur Ciuvică újságírók, az Antena 3 kereskedelmi társasággal együtt erkölcsi kártérítés címén 300.000 lejt kell hogy fizessenek Laura Codruţa Kövesinek, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének.

A bíróság szerint az újságírók megsértették Kövesinek a becsülethez, a méltósághoz, a jó hírnévhez és magánélethez kötődő jogait.

Ugyanakkor arra kötelezik Mihai Gâdeát és az Antena 3-at, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, és az Antena 3 csatorna három egymást követő napon az összes híradójában, Mihai Gâdea pedig a Sinteza zilei című műsorban teljes egészében ismertesse a bíróság döntését, legtöbb öt nappal azután, hogy ez jogerőre emelkedett.

A döntés ellen 30 napos határidővel lehet fellebbezni.

Laura Codruţa Kövesi 2014 júniusában tett feljelentést az Antena 3 és annak újságírói ellen, amiért a Sinteza zilei című műsorban hamis állításokat fogalmaztak meg, amelyek súlyosan érintették emberi méltóságát . Az érintett újságírók többek között azzal vádolták, hogy megpróbálta leállítani a Mircea Băsescu elleni eljárást.

Kapcsolódók

Kimaradt?