Árvízveszély van a bánsági, partiumi és erdélyi folyóvizeken

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csapadékos, szeles időjárásra figyelmeztet, az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet pedig narancssárga jelzésű árvízriasztást adott ki az ország több régiójára. 

Hétfőn vegyes csapadékra és szélre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ANM a Bánságra és Dobrudzsára. A meteorológusok szerint Dobrudzsában enyhe ónos eső, valamint talajmenti jégképződés valószínű. Hétfőn délutánig Krassó-Szörény megyében, főleg az 1 800 méternél magasabb hegyekben felerősödik a légmozgás, a szél sebessége elérheti a 70-80 kilométeres óránkénti sebességet. 

Narancssárga jelzésű árvízveszély van a Kraszna folyón, sárga jelzésű árvízveszély pedig Konstanca megye vízgyűjtő medencéiben. A Kraszna alsó folyásán, Szatmár megyében kedden 16 óráig lesz érvényben a másodfokú árvízriasztás. 

Szintén kedden 16 óráig áradásra vonatkozó elsőfokú figyelmeztetés lesz a Túr (Máramaros megye), a Berettyó (Bihar megye), a Néra (Krassó-Szörény megye), valamint az Olt folyón (Brassó, Szeben, Vâlcea és Olt megye). 

Ugyanebben az időszakban Konstanca megye folyóvizeinek mentén is sárga jelzésű árvízriasztás van érvényben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?