Két mentőautót is összetörtek szombaton este Nagyváradon

Két mentőautó is karambolozott szombaton este Nagyváradon, egy óra eltéréssel. Az egyik egy kómában fekvő beteget szállított a kórházba, míg a másik épp egy riasztás helyszínére tartott. Mindkét esetben elmulasztották megadni az elsőbbséget az életmentőknek.

Az első baleset 20 óra körül történt az Árpád vezér (Ștefan cel Mare) úton. A mentőautó egy riasztás helyszínére sietett, használva a megkülönböztető jelzéseket, amikor egy BMW márkájú személygépkocsi elébe vágott. Az ütközés során minkét jármű jelentősen összetörött. A személyautó sofőrjét és egy benne utazó gyermeket, valamint a mentőautó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

Alig egy órával az előző eset után, Nagyvárad másik végében, a Szőllős (Nufărului) úton történt hasonló baleset. Itt egy kómában fekvő beteget Vaskohsziklásról a Bihar megyei kórházba szállító mentőautónak nem adott elsőbbséget egy Audi sofőrje. A sürgős ellátásra szoruló beteget a SMURD rohammentő-szolgálat vitte tovább. Ebben a balesetben senki sem sérült meg, a mentőautóban keletkezett károk számottevőek.

A Bihar Megyei Mentőszolgálat igazgatója, Liciniu Venter szerint ameddig nem sikerül javítani a két járművet, legalább egy hónapig nélkülözniük kell majd a két mentőautót.

 

Fotók: Info Traffic

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?