FRISSÍTVE - Brassó megyében is háztartásokat öntött el a víz

FRISSÍTVE: Háztáji gazdaságokat öntött el a víz csütörtökön Brassó megyében. Fogaras városban tizenkét háztartás került víz alá.

A katonai tűzoltók jelenleg tíz helyen is dolgoznak a víz kiszivattyúzásán: a megyeszékhely Méheskert negyedében két gazdaságot, Vámoshídpusztán pedig nyolcat öntött el a medréből kilépett Olt – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Luiza Dănilă, hozzátéve, hogy Ágostonfalván még mindig dolgoznak a védőgát megerősítésén.

Vámoshídpuszta térségében jelenleg stagnál az Olt vízszintje, Földvárnál csökkenőben van, Olthévíz környékén azonban enyhén növekedett – mondta még Dănilă.

Brassó Méheskert negyedében szerdán is több házból, pincéből, raktárhelyiségből kellett kiszivattyúzni a vizet. 

FRISSÍTÉS: Tizenkét háztartást öntött el csütörtökön a víz Fogaras városban, tájékoztatott a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Luiza Dănilă. Hat háztartás a város Sona (Şona) falu felőli kijáratánál található, a másik hat pedig az Olt folyón átívelő híd baloldalán. A tűzoltók jelenleg is dolgoznak a víz kiszivattyúzásán, mondta a szóvivő.

Az áradások miatt Sona, Halmágy (Hălmeag) és Paltin falvakban csütörtökön bezárták a tanintézményeket, tájékoztatott Ion Negrilă főtanfelügyelő. 

(Címlapi fotónk illusztráció)

Kapcsolódók

Kimaradt?