Egy ember meghalt, kettő kómába került a részeg fiatal miatt

Egy személy meghalt, ketten életveszélyes sérüléseket szereztek egy visszaeső módon ittasan vezető sofőr által okozott balesetben.

A hírtelevíziók szerint a szerencsétlenség Vaslui megyében történt, a megyeszékhely közelében. Egy 21 éves fiatalember szabálytalanul előzött, autója frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival. Az utóbbi jármű négy utasa a roncsok közé szorult, a mentősök kiérkezéséig az arra hajtó autósok próbálták kiszabadítani őket.

Az összeroncsolódott gépkocsi sofőrje, egy 34 éves férfi a helyszínen életét vesztette. Az autó további két utasa, egy 18 éves lány és egy 20 éves fiú kómába került, mire a mentősök kiértek. Életveszélyes sérülésekkel szállították őket kórházba. A balesetet okozó 21 éves sofőr enyhe sérüléseket szerzett. Megszondáztatták, és a műszer 0,96 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott.

Rövid vizsgálódás után kiderült, hogy a fiatalember visszaeső módon ül részegen kormányhoz. Korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ittas vezetésért. Most újabb bűnvádi eljárás indul ellene, s várhatóan a le nem töltött büntetését is le kell majd töltenie.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?