Temes megyében is beindul a Mikó Imre jogvédelmi szolgálat

Az elkövetkezőkben a bánsági magyarok a Temes megyei RMDSZ irodában kaphatnak szakszerű eligazítást és tanácsadást azokra a kialakult visszás helyzetekre, amelyekben magyar nemzetiségükért érte őket hátrányos megkülönböztetés, miután a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által elindított Mikó Imre jogvédelmi szolgálathoz csatlakozott az RMDSZ Temes megyei szervezete is.

„A Temes megyei RMDSZ húsz éve biztosít jogi szaktanácsadást a magyar közösségnek, kéthetente fogadóórákat tartunk, ahol jogászok látják el tanácsokkal az érdeklődőket. A Mikó Imre jogvédelmi szolgálat sajátos szaktudással és hálózati jellegével egészíti ki a már működő szolgáltatásunkat” – nyilatkozta Halász Ferenc megyei RMDSZ elnök, majd elmondta, hogy a Mikó Imre jogvédelmi szolgálathoz kedvező alapot biztosítanak a már működő jogi fogadóórák, a két tevékenység kiegészíti egymást, így sokkal szélesebb körű segítséget tudnak nyújtani a bánsági magyaroknak.

tm rmdsziroda

„Meggyőződésünk, hogy Temes megyében is vannak olyan magyarok, akiket magyar nemzetiségükért munkahelyükön, üzletben, orvosnál vagy bárhol hátrányos megkülönböztetésben részesítettek. Teljes jogú állampolgárai vagyunk ennek az országnak még akkor is, hogyha kisebbségben vagyunk. A nemzetiségünkből fakadó hátrányos megkülönböztetéseket és negatív észrevételeket hivatalosan is jegyeznünk kell, valamint a szakértői segítséggel megoldásokat kell találnunk jogaink érvényesítésére”- hangsúlyozta Molnár Zsolt parlamenti képviselő a jogvédelmi szolgálat Temes megyei elindítása kapcsán.

A panaszokkal, észrevételekkel hétfőtől szerdáig, valamint pénteken 9 órától 15 óráig, illetve csütörtökön 15 órától 19 óráig lehet jelentkezni. A fogadóórán jogorvoslatot és eligazítást kéthetente kedden délután 17 órától, illetve minden pénteken 15 órától előzetes bejelentkezés alapján lehet igényelni az RMDSZ Temes megyei székházában. Az érdeklődök a Temes megyei RMDSZ irodában vagy a 0256 493 338-as telefonszámon kérhetnek előzetesen időpontokat vagy jelezhetik észrevételeiket.

Kimaradt?