Hamis álláshirdetésekkel hitegetik a Hargita megyeieket

Külföldi munka reményében fizetett 270 lejt egy állásközvetítőnek egy 27 éves székelyudvarhelyi férfi. Később azonban kiderült, hogy a hirdetés nem létező munkára szólt – közölte szerdán a Hargita Megyei Rendőrség.

A székelyudvarhelyi K. F. kedden vette fel a kapcsolatot a rendőrséggel, és jelentette, hogy egy ismeretlen személy becsapta: 270 lejt csalt ki tőle. A férfi még március elején interneten tárgyalt az illetővel annak reményében, hogy munkát kap Norvégiában. Az ilető 270 lejes előleget kért tőle, azt hazudva, hogy a munkahely elfoglalásához szükséges engedélyek beszerzése miatt van szüksége a pénzre. Miután a 27 éves munkakereső átutalta a pénzt, nem tudott többé kapcsolatba lépni a csalóval.

A rendőrség nyomozásba kezdett, hogy felfedjék a csaló kilétét, és felelősségre vonják. Felhívják ugyanakkor a lakosság figyelmét, hogy a csalók különböző módszerekkel próbálják becsapni az embereket, ezért ne küldjenek ismeretleneknek pénzt, amíg nem győződtek meg róla, hogy az ajánlatuk legális.

Kapcsolódók

Kimaradt?