FRISSÍTVE: Közel száz háztartást öntött el az ár Hargita megyében

FRISSÍTVE: A folyamatos esőzések és a nagy mennyiségű hó olvadásának következtében közel száz háztartás került víz alá Hargita megyében. A Homoródok mentén vörös fokozatú árvízkészültség lépett érvénybe – közölte a Maszollal a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu.

A tűzoltókat kedden riasztották Gyergyószárhegyen az E578-as európai út mentén található szomszédsághoz, mert 30 háztartást és udvarukat öntötte el a víz. A helyszínre 18 gyergyószentmiklósi hivatásos és 15 gyergyószárhegyi önkéntes tűzoltó sietett ki. Jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a víz szivattyúzásán.

Alina Ciobotariu érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy Hargita megyében sárga jelzésű riasztás van érvényben az időjárás, továbbá narancssárga jelzés a folyók és patakok lehetséges áradása miatt.

FRISSÍTÉS: Gyergyószék más településein is gondot okozott az ár: Kilyénfalván 15, Gyergyóújfaluban pedig 40 háztartást öntött el az ár. A hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók minden helyszínen jelen vannak.

Időközben Csíkcsicsóban egy udvart, Lövétén pedig egy pincét árasztott el a víz. A készenléti felügyelőség munkatársai mind terepen vannak, és járják azokat a településeket, ahol rendszerint áradás szokott történni.

A Kis- és a Nagy-Homoród mentén kedden, 18 órától kezdődően vörös fokozatú árvízkészültséget rendeltek el, itt a helyi önkormányzati vezetők és az önkéntes tűzoltók igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne történjen jelentős kár.

Kapcsolódók

Kimaradt?