Ilyen lesz az időjárás a következő három napban

Az évszakhoz képest rendkívül enyhe, de csapadékos időjárás várható keddig – derül ki a meteorológusok háromnapos előrejelzéséből.

Vasárnap a március közepi sokéves átlagnál melegebb lesz, az ország északnyugati és központi részén 10 fokig, a Duna árterületén 20 fokig emelkedhet a levegő hőmérséklete. Éjszaka sehol nem lesz fagypontnál hidegebb. Nyugaton, északnyugaton és a központi régiókban borús lesz az ég, elszórtan esőkre lehet számítani. A hegyekben, 1800 méter felett havas eső is lehetséges.

Hétfőn az ország nagy részében változékony lesz az égbolt, de továbbra is melegebb lesz a sokéves átlagnál. A csúcshőmérséklet 9 és 19 fok (délen), a minimális hőmérséklet 2 és 9 fog között ingadozik majd. A nyugati megyékben nap közben esni fog, este és éjszaka a záporok kiterjednek az ország egész területére. Helyenként nagy mennyiségű csapadék hullhat, villámlások is lehetségesek. A hegyekben, 1900 méter felett havas eső is lehetséges.

Kedden már a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek lesznek a keleti és délkeleti országrészben, ahol futó záporokra is számítani lehet. Máshol továbbra is szokatlanul meleg lesz, csupán elszórtan várható felhősödés és enyhe eső. A hegyekben, 1800 méter felett helyenként havas eső és havazás is lehetséges. A csúcshőmérséklet 8 és 18 fok, a minimális értékek 1 és 7 fok között váltakoznak majd.

Kimaradt?