Új együttműködési szerződést írt alá Románia és Görögország

Görögország fontos szövetségese Romániának, nyilatkozta Mihai Fifor a görögországi védelmi miniszterrel, Panos Kammenosszal közösen tartott sajtótájékoztatóján. A két tárcavezető pénteken a védelmi minisztérium székhelyén tárgyalt, majd aláírtak egy új együttműködési szerződést. 

„Azért tartom fontosnak a görög védelmi miniszter látogatását, mert alkalmunk nyílt megbeszélni a jelenlegi kihívásokat, amelyekkel szembesülünk, és lehetőségünk volt megbeszélni, hogy miként találjuk meg a megfelelő megoldásokat. (...) A jobb együttműködési lehetőségekről is beszéltünk, a Nyugat-Balkánon kialakult helyzetről, a Fekete-tenger térségéről, az ukrajnai és moldovai helyzetről, de tárgyaltunk az Égei-tengeren és a Földközi-tenger keleti részén érkező menekültekről is” – nyilatkozta Fifor.

A védelmi miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta az új együttműködési szerződés fontosságát is. „Ez a keretszerződés nemcsak a mai paramétereknek megfelelő szintre emeli a nyolc évvel ezelőtt megkötött régi szerződést, hanem meggyőződésem, hogy újabb és erősebb lendületet adhat a két ország közötti együttműködésnek” – nyomatékosított. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?