Így emlékeznek meg március 15-re Maros megyében

Az 1848-as forradalom 170. évfordulóját rendezvénysorozattal ünnepli meg az RMDSZ megyei és városi szervezete – tájékoztatta az újságírókat Péter Ferenc és Vass Levente, a megyei, illetve a városi szervezet elnöke.

Maros megye 67 helyszínen szerveznek megemlékezést 1848. március 15. tiszteletére – ismertette a programot Péter Ferenc. Marosvásárhelyen március 15-én a hagyományokhoz híven a Postaréten a Székely Vértanúk emlékoszlopánál gyűlnek össze délután 4 órakor, majd azt követi este 6-tól a Kultúrpalota nagytermében a Könyv és gyertya díjátadó ünnepség, 8 órától pedig a Jazz klubban Slam poetry rendezvényre várják az érdeklődőket.

A március 15. ünnepséget megelőzően még más rendezvényekre is sor kerül – hívta fel a figyelmet Vass Levente. Az RMDSZ városi szervezetének elnöke arra hívta fel a figyelmét, hogy a Románia centenáriuma évében jó lenne megmutatni, hogy „mi magyarok összetartó közösség vagyunk”.  Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbben gyűljenek össze a Postaréten a marosvásárhelyiek.

Március 13-án a város lakónegyedeiben flashmobot szerveznek, zenés-táncos rögtönzésekkel hívják fel a figyelmet a forradalom 170. évfordulójára. Ugyanaznap este 6 órától Forradalmi rímek címmel versemondó versenyt szerveznek a Kultúrpalotában. Az iskolások a magyartanáraiknál, vagy az RMDSZ városi szervezeténél jelentkezhetnek. A legsikeresebb versmondó március 15-én a Postaréten mondhatja el a nyertes verset.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?