Szülőföldön magyarul: péntektől igényelhető a támogatás

Március elsejétől lehet beküldeni a Szülőföldön magyarul program keretében a pályázatokat a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatások, továbbá a hallgatói támogatás igénylésére. A pályáztatást Romániában lebonyolító Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén is körülbelül ugyanannyi pályázóra számít, mint tavaly.

A magyar kormány által a magyar tannyelvű tanintézményekben tanuló külhoni diákok számára nyújtott nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, illetve a magyarul tanuló egyetemistáknak adott hallgatói támogatást a 2012–2013-as tanévre március 1. és április 15. között lehet igényelni.szulofold

A nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást azok a szülők igényelhetik, akiknek gyermeke 2012. szeptember 1-jétől magyar tannyelvű óvodába jár, vagy pedig 1994. augusztus 31. után született, és magyar tannyelvű általános vagy középiskola diákja. Hallgatói támogatást az az egyetemista igényelhet, aki nappali tagozaton jár részben vagy teljesen magyar nyelvű képzésre. A nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás összege 22 400 forintnak megfelelő lej, a hallgatói támogatás összege pedig 2800 forintnak megfelelő lej.

A támogatás megítélésének kizáró okai is vannak, ezek egyike iskolások esetében az egy félév alatt összegyűjtött több mint ötven hiányzás.

Kimaradt?