Meghirdette a kolozsvári BBTE a 2013-as felvételi vizsgákat

Közzétette a hivatalos felvételi tájékoztatókat a 2013. októberében induló képzésekre a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem. A felvételi szabályok, dátumok és a 2013 őszére meghirdetett képzések már böngészhetők az egyetem hoblapján, a jelentkezési időszak 2013. júliusa. A részletes felvételi követelmények az egyetem honlapján érhetőek el.isk maskent plakat 

A BBTE Magyar Tagozata emellett ismeretterjesztő, játékos előadásokat és foglalkozásokat hirdet középiskolásoknak 2013. április 4 - 5 között, a „Tudj többet, légy jobb!" rendezvénysorozat keretében. A magyar tagozat oktatói ellátogatnak Kolozsváron és Erdélyszerte iskolákba, ahol tudománynépszerűsítő elődásokat és foglalkozásokat tartanak.

A BBTE Magyar Tagozata szeretne hozzájárulni a legtöbb magyar nyelvű iskolában zajló „másképp" programhoz, melynek célja, hogy a diákok szerteágazó ismeretekre tegyenek szert és nagyobb érdeklődéssel, nyitott szemmel járjanak, tudatosabban és kellően informálva válasszanak egyetemet. Az ismeretterjesztő, játékos előadások segítenek, hogy a diákok célirányosabban érdeklődjenek a világ dolgai iránt, tudatosabban építsék jövőjüket.

A BBTE előadásai betekintést nyújtanak a különböző tudományterületekbe és a magyar tagozat oktatási kínálatába.

Lehetőséget biztosítanak arra, hogy a diákok feltegyék kérdéseiket azoknak az előadóknak, akik majd taníthatják őket, hogy többet magtudjanak a tananyagokról, az órákról, az őket érdeklő egyetemek tevékenységeiről. Szó lesz tanulmányokról, lehetőségekről, kutatásról, egyetem körüli tevékenységekről és ami még hasznos lehet a leendő egyetemisták számára.

A programkínálatról az egyetem honlapján lehet részletesebben olvasni.

Kimaradt?