Ezentúl SMS-ben figyelmeztetnek, ha hamarosan lejár az útlevelünk

SMS-ben kapnak ezentúl figyelmeztetést azok az állampolgárok, akik útlevelének érvényessége hamarosan lejár. Az értesítési rendszer szerdától működik.

Az intézkedést a belügyminisztérium és a külügyminisztérium vezette be az útlevélosztályok, valamint a konzulátusok bevonásával, hogy hatékonyabban működjön az útlevelek kiadásának folyamata. 

Az útlevéllel rendelkező személyek, akik érvényes telefonszámot adtak meg az útlevél átvételekor, SMS-ben fognak értesítést kapni, hogy egy-három hónapon belül lejár az útlevelük. Az intézkedés által azt próbálják elérni, hogy az állampolgárok elkerüljék a nyári időszakban kialakuló zsúfoltságot az útlevélosztályon - írta a belügyminisztérium közleménye. 

Az üzenet szövege: "Paşaportul dumneavoastră va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)", vagyis "Az ön útlevele hamarosan lejár. A megújításért kérjen időpontot online az epasapoarte.ro vagy az econsulat.ro weboldalon." 

Az üzeneteket az 1813-as számról fogja továbbítani a rendszer. Március folyamán azok a személyek is értesítést kapnak, akiknek az elmúlt hat hónapban járt le az utazási okmányuk. A kampány mottója: "Az évnek 12 hónapja van, ne várd meg a nyarat! Az utazási dokumentumokat időben is el lehet készíttetni." 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?