Felmérés: inkább lemondanánk az ajándékunkról, hogy segítsünk a rászorulókon

A romániai lakosok kétharmada ajándékvásárlás helyett inkább az ünnepelt által választott ügyet támogatná - derül ki egy pénteken közzétett felmérésből. A kérdőív része volt a Hogyan adományoznak a romániaiak? című közvélemény-kutatásnak, amelyet a World Vision számára készített a Questia Group ez év januárjában.  

Arra a kérdésre, hogy saját ajándékukról lemondanának-e, a válaszadók több mint fele azt nyilatkozta, hogy szívesen lemondana meglepetéséről, hogy rászorulókon segítsen. 

A World Vision Románia alapítvány lehetővé teszi, hogy ily módon adományozzanak az emberek a rászorulóknak a www.serbeazasidoneaza.ro weboldalon keresztül. A Serbează şi Donează oldal egy interaktív közösségi platform, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy adományozást ajándékozzon vagy kapjon ajándékba. Akik így szeretnének segíteni embertársaikon, bejelentik születésnapjukat a www.serbeazasidoneaza.ro oldalon, és a Facebook-on vagy e-mailen keresztül meghívhatják barátaikat, hogy adományukkal támogassák az általa kiválasztott ügyet. 

A felhasználók kiválaszthatják, hogy milyen termékeket, játékokat, ruhákat, élelmiszereket stb. szeretnének felajánlani. Az adakozási kampány végén a felhasználó egy jelentést is kap azokról, akik adományoztak az általa indított kampány során, sőt a begyűlt összegről és a csomagok számáról is értesítik, valamint fényképes beszámolót is rendelkezésére bocsát az alapítvány. 

A felmérésből kiderült, hogy a romániai lakosok 85%-a évente legalább egyszer adakozik, leggyakrabban egyenesen pénzt ajánlanak fel (72%), a válaszadók 19 százaléka pedig szívesebben adományoz termékeket.

A felmérés során 700, 18-64 év közötti férfit és nőt kérdeztek meg. 

A World Vision Románia a World Vision International partnerszervezete, amely közel 100 országban van jelen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?