Ez a honlap részletesen elmagyarázza, mit tegyünk katasztrófahelyzet esetén

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro honlapot – közölte csütörtökön Raed Arafat államtitkár. Az internetes oldal útmutatókat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy például mit tegyünk földrengés vagy vihar esetén, de például a családon belüli erőszak áldozatainak is igyekszik segítséget nyújtani.

Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén.

„A fiipregatit.ro honlapon (...) a lakosság minden olyan információt megtalál, amelyre katasztrófahelyzetben szüksége lehet. (...) Természetesen továbbra is elsősorban a katasztrófavédelmi felügyelőség feladata, hogy közbelépjen, de fontos, hogy a lakosság felkészüljön az esetleges rendkívüli helyzetekre” – nyilatkozta Arafat.

Az államtitkár tájékoztatott, az internetes oldalon megtalálható azoknak a tárgyaknak, eszközöknek a listája, amelyek mindenki számára kéznél kellene hogy legyenek egy katasztrófa esetén. Hozzátette, ez egyfajta útmutató arra vonatkozóan, hogy például mit kell tartalmaznia egy túlélőkészletnek vagy túlélő hátizsáknak, „a lakosság eligazítását szolgálja azelőtt, hogy bármilyen katasztrófa történne”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?