Lehet gyónni a telefonnak is, tükröt tart a bűnök elé

A katolikus hívők rengeteg okostelefonos alkalmazás közül válogathatnak, ha nincs idejük templomba menni. Sokféle gyónásapplikáció létezik, de csak egy van közülük, amelyet a katolikus egyház hitelesített. A Confession: A Roman Catholic App elnevezésű alkalmazás testre szabható gyónásopciókat kínál, és szerepel az Istore 25 leggyakrabban letöltött programja között.

gyontatotelo mobil

Az alkalmazást tavaly novemberben hagyta jóvá a katolikus egyház, azzal a kikötéssel, hogy a templomi gyónást nem helyettesíti, csak segít a lelki felkészülésben. Az Apple internetes boltjában 1,99 dollárért kapható az alkalmazás, de Androidos változat is van.

gyontatotelo parancsok

Az applikáció segítségével pontosan ki lehet választani az elkövetett bűnöket, majd a további kategóriákból még részletezni is lehet őket. A vétkesek először egy főmenübe jutnak, ahol kiválaszthatják, hogy a tízparancsolat melyik pontját szegték meg, majd egy almenüben, további bűnlehetőségek segítségével kell testre szabni az elkövetett bűnt.

gyontatotelo ima

A paráználkodáson belül például lehet választani az önkielégítés, az óvszerrel való közösülés vagy a megcsalás közül is. Miután megtörtént a bűn kijelölése, egy angol nyelvű imát dob ki a program, hogy a vétkes felkészülhessen általa a gyónásra. 

Kimaradt?