Hét éve halott férfit bírságolt a rendőrség

Hét éve elhunyt személyt bírságolt meg ebben a hónapban a brăilai helyi rendőrség, mert a férfi állítólag személygépkocsiját próbálta meg eladni, egy erre nem engedélyezett helyen.

Az ügy akkor került nyilvánosságra, amikor az elhunyt férfi gyermeke egy közösségi oldalon megosztotta az édesapja nevére szóló jegyzőkönyvet. Az autó tulajdonosát, aki 2011. augusztus 6-án elhunyt, 500 lejre megbírságolták, mert olyan helyen kínálta volna eladásra gépjárművét, amely nem engedélyezett ilyen tevékenységek lebonyolítására.

A jegyzőkönyvet kiállító helyi rendőr az egyéb megjegyzésekhez még azt is beírta, hogy az autó tulajdonosa nem volt jelen a jegyzőkönyv kiállításakor. Az elhunyt férfi fia munkahelyi hanyagsággal vádolja a helyi rendőrt és lemondását kérte.

"Mennyire műveletlen kell lenned ahhoz, hogy egy hét éve elhunyt személyre rójál ki büntetést, anélkül, hogy alapvető információkat ellenőrizz? Nyújtsd be a lemondásodat fiúka, mert fölöslegesen kapsz egy szekér pénzt!" - írta a közösségi oldalon a férfi.

Brăila helyi rendőrsége közleményben kért elnézést a mulasztásért és a kirótt pénzbírságot érvénytelenítette.

Kimaradt?