Lelökte az apját a harmadikról, Hargita megyében fogták el a fiatalt

A Hargita megyei rendőrök elfogták szombaton azt a fiatalembert, aki előző napon lelökte a harmadik emeletről az apját Romanban. A 30 éves férfi Csíkszeredába akart eljutni.

A gyanúsítottat már kihallgatta az ügyészség, és beismerte az emberölési kísérletet. Vallomásában a munkanélküli fiatalember megerősítette a szomszédok információit, miszerint gyakran került konfliktusba az apjával, akitől rendszeresen pénzt követelt. Ebből indult ki a pénteki veszekedésük is – számolt be vasárnap az Antena1 híradója.

Az apja nem akart neki pénzt adni, el akarta hagyni a harmadik emeleti tömbházlakást. Ám a fia elállta az útját. „Késsel fenyegette az apját, aki megijedt, és kimenekült a beépített erkélyre. Az ablakon kimászva le akart ugrani az első emeleti erkély tetejére. A fia ezt észrevette, s lelökte a kapaszkodó apját az erkélyablakról” – idézte a vallomását Stelian Olteanu ügyész.

Az idősebb férfi előbb az első emeleti erkély tetejére, majd onnan a behavazott járdára zuhant. Olyan szerencsétlenül esett, hogy a törött bordái átszúrták a tüdejét, jelenleg válságos állapotban van. A drámai jeleneteket egy taxis lefilmezte.

Tette után a fiatal elmenekült Romanból, országosan körözték. Hargita megyében, Borszékon fogták el szombat este, autóstoppolás közben. Vallomása szerint Csíkszeredába vagy Gyergyószentmiklósra akart eljutni, ahol hozzátartozói élnek. Őrizetbe vették, vasárnap az ügyészség kérni fogja az előzetes letartóztatását a bíróságtól.

Kimaradt?