banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

FRISSÍTVE - Megszakadt a vasúti összeköttetés Erdély és Bukarest között

FRISSÍTVE: A vasúti sínekre zuhant egy 15 méter hosszú, négytonnás tartószerkezet szerdán a ploiești-i nyugati pályaudvar Bukarest felőli bejáratánál, megbénítva a vasúti közlekedést Románia legforgalmasabb, Erdélyt a fővárossal összekötő vasútvonalán.

A baleset időpontjában nem haladt át vonat a helyszínen, senki sem sérült meg. A tartószerkezeten a város távhőszolgáltatójának melegvizes vezetéke ívelt át a vasúti sínek felett. A lezuhant fémszerkezet leszakította a magasfeszültségű vasúti felsővezetékeket, és feltehetően a sínekben is kárt tett.

Szerda délelőtt hat személyszállító vasúti szerelvény vesztegelt Ploiești környékén. Az állami vasúttársaság (CFR) szóvivője nem tudott tájékoztatást adni arról, mennyi időbe telhet a Bukarest és Brassó közötti vasúti összeköttetés helyreállítása. Csak annyit közölt, hogy az elakadt szerelvények utasait buszokkal viszik át egy közeli állomásra, ahonnan másik vonaton folytathatják útjukat.

FRISSÍTÉS: Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség. A Prahova megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Raluca Brezeanu közölte, a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmények gyanújával indult úgynevezett in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás.

Cikkünk frissül

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?