FRISSÍTVE - Újabb részletek derültek ki a súlyos sepsiszentgyörgyi balesetről

FRISSÍTVE: Hétfőn este 9 óra után egy ittas autóvezető Sepsiszentgyörgyön, az Állomás negyedi körforgalom előtt nekiment egy parkoló autónak, majd egy forgalmi táblának is, de továbbhajtott.

Az Olt hídon a városközpont fele haladva megrongálódott alkatrészek hulltak le az autóról. A híd után lévő gyalogátjárónál az ittas sofőr ismét elveszítette uralmát a jármű fölött, az út közepén lévő elválasztó szigeten átgázolva áthajtott a szembe jövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóval, számolt be a Maszolnak egy szemtanú.

A helyszínre érkező mentősök elszállították a szabályosan közlekedő jármű sofőrjét, az anyósülésen utazó terhes asszonyt, illetve a balesetet okozó sofőrt is.

FRISSÍTÉS1: Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj Marin megerősítette a Maszolnak beszámoló szemtanúk információit. A szóvivő elmondása szerint a balesetet okozó 48 éves sofőr ittasan vezette autóját. A szondázáskor leheletében 0,94 mg/liter alkohol-koncentrációt mértek. A szabályosan közlekedő autót vezető 33 éves férfi és utasa, egy 24 éves nő kisebb sérülésekkel megúszta az ütközést, számolt be Nicoleta Tolvaj Marin, aki szerint a vétkes sofőr ellen bűnvádi eljárást indítottak.

FRISSÍTÉS2: A baleset áldozata, a szabályosan közlekedő autó vezetője arról számolt be, hogy 13 hete terhes feleségét két napig orvosi felügyelet alatt tartják. "A szerencsén mult minden, megálltam és úgy repült nekünk a részeg sofőr - aki a szemét nem tudta nyitva tartani annyi alkohol volt benne. Feleségem utolsó pillanatban csúsztatta le az övet a combjára, ahol meglilult" – írja facebookos beszámolójában a sofőr, aki köszöni a segítséget mindenkinek, aki ott volt. "Egy perc alatt megérkeztek a mentők, a tűzoltóság és a rendőrség" – számolt be a férfi.

(Címoldalas fotó: weradio.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?