Pisztollyal ment iskolába egy Arad megyei tanuló

Airsoft pisztollyal ment iskolába hétfőn egy borosjenői tanuló – tájékoztatott hétfőn Valeriu Macovei alhadnagy, az Arad megyei csendőrség szóvivője. 

Hétfőn délelőtt a borosjenői rendőrség egyik járőre csendőrségi támogatást kért, mert arról tájékoztatták, hogy a helyi Mihai Viteazul gimnáziumban egy pisztollyal felfegyverzett személy tartózkodik. Amire a csendőrök kiértek a helyszínre, a fegyveres elhagyta az iskolát.

A nyomozás során kiderült, hogy a fegyveres egy másik iskola, a Sava Brancovici líceum 16 éves tanulója. A rendőrség kapcsolatba lépett a líceum vezetőségével és megállapították, hogy a szóban forgó Cristea F. D. tanuló az órarend szerint gyakorlaton kellett volna lennie, de hétfőn hiányzott az órákról.

A csendőrök fénykép alapján a város különböző szórakozóhelyein kezdték keresni a fiatalt, az Intim nevű vendéglőben találtak rá egy lány társaságában. A fiatalt azonosítás után átkutatták, és a belső zsebéből egy tölténytár nélküli, JERICHO B típusú airsoft pisztoly került elő.

A csendőrség szóvivője a Digi24 hírtelevíziónak elmondta, a diák nem vette elő a pisztolyt az iskola területén, egy másik gyermek szúrta ki, hogy fegyver van nála. Hozzátette, a 16 éves fiatal a rendőr édesapjától kapta a pisztolyt, és senkit nem akart vele bántani. Mivel nem halálos fegyverről van szó, a diák nem büntethető tettéért, de azért igen, hogy egy másik iskola tanulójaként törvénytelenül behatolt a Mihai Viteazul gimnáziumba. 

Kimaradt?