Valami nem stimmelt a román sofőrök luxusautóival

Magyar rendőrök a spanyol és az olasz hatóságok által körözött autókat foglaltak le a hét végén. Mind a három méregdrága gépkocsival román állampolgárságú személyek jelentkeztek a magyar-román határnál – számolt be a police.hu.

Egy román állampolgárságú férfi szombaton 0 óra 20 perckor egy Mercedes vezetőjeként akarta Magyarországot elhagyni Kiszombornál. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt Olaszország körözi.

Egy másik román állampolgárságú férfi szombaton 14 óra 30 perckor egy Range Rover típusú luxusautóval akarta Magyarországot elhagyni Nagylaknál. A rendőrök a jármű ellenőrzése során megállapították, hogy azt a spanyol hatóságok körözik.

Szintén szombaton, 23 óra 45 perckor jelentkezett kilépésre egy román férfi Kiszombornál. A rendőrök felszólították, hogy adja át az általa vezetett olasz honosságú Audi okmányait, de a sofőr azokkal nem rendelkezett. Az útlevélkezelők megállapították, hogy a járművet alvázszám alapján az olasz hatóságok körözik, valamint azt is, hogy egy másik gépkocsi rendszámával közlekedik a férfi. A sofőrt előállították, ellene egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?