Közvitán Kolozsvár idei költségvetésének tervezete

Az elmúlt hetekben beígért városszépítési tervek mind felkerülnek Kolozsvár 2013-as költségvetési listájára – közölte Emil Boc polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Így a Györgyfalvi negyedi 9 hektáros sportbázis, a Farkas utca gyalogosövezetté alakítása, a Nagypiac környékének korszerűsítése, elektromos autóbuszok beszerzése valamint a várost Szászfenessel összekötő 8,4 kilométeres gyorsforgalmi út megépítése is szerepel az idei tervekben.polg

Emil Boc elmondta: a tavalyi kiegészített költségvetéshez képest az idei költségvetés 7,9 százalékkal nőtt. A többlet az uniós alapokból lehívandó pénzforrások növelésének köszönhető, idén 132 millió lejt hív le a kolozsvári önkormányzat. A városi tanács feltehetőleg a márciusi tanácsülésén dönt a költségvetésről.

A már korábban elkezdett tervek véglegesítésével kapcsolatban a polgármester elmondta: 2013-ban átadják az új sportcsarnokot Kolozsváron, befejezik a villamosvonal felújítását a teljes szakaszon, véglegesítik a Cosbuc-líceumban elhelyezett sporttermet, felújítanak számos utcát, illetve a tömbházak közötti sétányokat. A tervek közt szerepel új tömbházlakások építése a Gorbó völgyében, parkolók létesítése, automata jegykezelőrendszer a tömegközlekedésben, valamint a tömbházlakások hőszigetelése is.

A költségvetés tervezetét a polgármesteri hivatal honlapján közvitára bocsátottak, így bárki megteheti észrevételeit.

Kimaradt?