Így jelezheti most már a rangidős tiszt az alkalmazott atipikus viselkedését

A belügy bevezet egy nyomtatványt, amelyben, ha a rangidős tiszt egy alkalmazottnál 'bizonyos atipikus viselkedési formát tapasztal', jelezheti ezt a pszichológusnak - tájékoztat a minisztérium közleménye.

Az idézett forrás szerint a nyomtatványt és az ehhez tartozó módszertant, bevezetik a belügy összes fegyverneménél. Az intézkedést a közlekedési rendőrségnél az év elején történt incidenssel indokolják. 

'A legfontosabb az alkalmazottak megismerése. Bevezetésre kerül egy új formanyomtatványt, amit a rangidős tisztnek kell kitöltenie és eljuttatnia a pszichológushoz abban az esetben, hogyha atipikus viselkedési formát (ezek pontosan leírja a nyomtatvány) tapasztal egy alkalmazottnál' - írja a közleményben.

A nyomtatvány a pszichológus 'segítőeszköze'.

'Innentől kezdve a pszichológus azt mondhatja, hogy nincs semmi probléma, vagy megelőző jellegű ajánlásokat fogalmazhat meg, például hogy monitorizálni, vagy korlátozni kell egy bizonyos időszakra a fegyverviselést, vagy valamilyen pszichikai, vagy pszichiátriai tesztre kell jelentkeznie az alkalmazottnak" - tájékoztat a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?