Olaszországi Erasmusra indul a 80 éves spanyol egyetemista

Miguel Castillo már azzal valódi hírnevet szerzett magának, hogy 80 évesen beiratkozott történelem szakra a Valencia-i egyetemen, de nem elégedett meg a hazai kurzusokkal, most olaszországi Erasmusra iratkozott be, írja az El País.

A nyugdíjas közjegyzőnek három gyermeke és hat unokája van. Az egyetemre akkor iratkozott be, amikor szívműtétje után felépült és rájött, hogy valami mást is szeretne tenni az otthoni szundikáláson kívül. Mint mondta, mindig érdekelte a történelem, elsősorban a jelenkori.

Castillo átlagos egyetemistának érzi magát: órára jár, jegyzetet cserél a diáktársaival. Szinte minden tárgyból megszerezte az átmenő jegyet, bevallása szerint csak azért nem mindenből, mert a kora és a családi kötelességek, az unokák felügyelete miatt nem tudta tartani a lépést.

A 80 éves egyetemista feleségével együtt bérel majd egy kis lakást Veronában, ahol az unokái is meglátogatják a tervek szerint.

Castillo 1937-ben született Valenciában, Llíra városában, gazdálkodó családban. Az élete fiatalkorában sem volt egyhangú: a jogi egyetemet egy év földműveléssel szakította meg, miután nem tette le a vizsgáit, de mikor rájött, hogy az sokkal nehezebb, mint a tanulás, elölről kezdte az egészet. Egyetemistaként futballból és magánórákból tartotta fenn magát, a CD Fabra i Coats focicsapat tagja volt, amely azóta beolvadt a Barça B csapatba.

(Címlapfotó: La Región)

Kapcsolódók

Kimaradt?