Influenza: Maros megyében újabb négy személy betegedett meg

Maros megyében négy újabb influenzás megbetegedést diagnosztizáltak február 5–11. között, közülük egy páciens meghalt – közölte szerdán a közegészségügyi igazgatóság. 

Stelian Caraghiaur, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint február 5-e és 11-e között négy influenzás beteget regisztráltak, közöttük volt egy 63 éves ernyei nő is, aki elhunyt. 

Ebben a szezonban az utóbbi esetekkel összesen 9-re emelkedett Maros megyében azoknak a száma, akik influenzával fertőződtek meg. A kilenc beteg közül hárman meghaltak. 

A szóvivő szerint az utóbbi időszakban a légúti fertőzéses esetek is rekord számot értek el: több mint 9 500 megbetegedést jeleztek, ezek közül 6 940 vírusos fertőzés és 2 628 tüdőgyulladás.

A Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT) szerdán közölte: 29-re nőtt az influenza miatt elhunyt személyek száma. Az utolsó három áldozat közül ketten Iaşi megyeiek voltak, 41 és 35 éves férfiak, a harmadik pedig egy 84 éves bukaresti nő. Mindegyikőjüknek más betegsége is volt.

(Címlapi illusztráció forrása: Mediafax, Octav Ganea)

Kapcsolódók

Kimaradt?