Dobogós lett a magyar takarítónő a szerb megasztárban

Másodikként végzett az egyik legnagyobb szerbiai tehetségkutatóban egy 39 éves magyar származású énekesnő. Bús Hajnalka eddig egy szabadkai középiskolában takarított.

bushajnal takarito

A bajmoki 38 éves Bús Hajnalka egy szabadkai középiskolában takarít. Zenei képzésben sohasem részesült, annak ellenére, hogy édesapja, Lakatos Ferenc Zsiga ismert szaxofonos és énekes volt, akinek a négy gyermeke közül egyedül Hajnalka örökölte a zenei tehetségét. Az apja azonban nem igazán volt lánypárti, nem foglalkozott a lánya tehetségének a pallérozásával.

Ellenben zenész apja az édesanyját minden este elverte, és a sanyarú sorsú asszony a megalázó tettlegesség napi szintű elszenvedését sorsába beletörődve fogadta el. Hajnalkát az édesapja (aki egyébként a példaképe volt, mint zenész) gyakran kegyetlen lobbanékonyságának, illetve az édesanyja némán tűrt fájdalmának az emléke ösztönzi arra, hogy őszintén, tiszta szívből énekeljen szomorú blues-dalokat, mint ahogy a bemutatkozó klipjében is elmondta. A tehetségkutató egy korábbi évadjára már két évvel ezelőtt is jelentkezett, de nem volt arra pénze, hogy leutazzon Belgrádba.

bushajnaltalenat

Csak az iskolában szokott dalolgatni, takarítás közben, az ott tanuló gyerekek örömére, akik arra szokták buzdítani, hogy újabb és újabb dalokkal rukkoljon elő. A kamaszgyerekekkel egyébként is felszabadultabb, mint a felnőttekkel. Mint elmondta, mert „ők még nem romlottak." Sok diák még az intim titkait is megosztja a gyerekekkel közvetlen, dalolós takarítónővel. Az idei megmérettetésről férje le szerette volna beszélni, mivelhogy szerinte 38 évesen már öreg az ilyesmihez, ám Hajnalka szerint a párja  valójában félti, hiszen tudja, hogy mennyire érzékeny lelkű. Aggodalomra viszont nem volt ok, Hajnalka valamennyi előadása lenyűgözte a zsűritagokat.

A Ja imam talenat című műsort a szerb köztelevízióban sugározták. A tehetségkutató főnyereménye százezer euró volt, és a győztes vitt mindent. De a döntőbe tízen jutottak be, így a második hely nagyon szép eredmény.

Kimaradt?