Lepergett az autójába beszálló fiatalember előtt az élete

Csodával határos módon élt túl egy autóbalesetet a hét végén egy fiatalember Iași-ban – derült ki egy térfigyelő kamera nyilvánosságra került felvételeiből. A vétkes sofőr nagyon részeg volt.

A helyi sajtó beszámolói szerint az áldozat egy járdán parkolt a Renault-jával, és épp be akart szállni, hogy útnak induljon, amikor hatalmas sebességgel az autójának csapódott egy Dacia Logan. Utóbbi járművet egy 54 éves sofőr vezette, akinek utólag a leheletében 0,40 mg/l légalkohol-koncentrációt mért a szonda.

A Renault hátulját szinte pozdorjává törte a Logan. A fiatalembert a lélekjelenléte menthette meg a haláltól: a felvételen is látható, hogy beszállás előtt észrevette a nagy sebességgel közeledő másik autót, s maradt néhány töredékmásodperce eltávolodni a saját gépkocsijától. Az ütközés így is több métert repítette, a tömbházak melletti zöldövezetbe. A fiatalembert lábtöréssel szállították kórházba.

A vétkes sofőrt őrizetbe vette a rendőrség, de a bíróság elrendelte a szabadlába helyezését, és hatósági felügyelet alá került. Ittas vezetésért és gondatlanságból elkövetett testi sértésért indult eljárás ellene.

Kapcsolódók

Kimaradt?