Tiltakozó akcióba kezdenek a büntetés-végrehajtási intézetek alkalmazottai

Az igazságügyi minisztérium előtt fognak tiltakozni pénteken a büntetés-végrehajtási intézetek alkalmazottai. Elégedetlenségüket a rossz munkakörülmények és a személyzethiány váltotta ki, illetve az, hogy nem fizetik ki a túlórákat.

A börtönőröket tömörítő szakszervezet (FSANP) szerdai közleménye szerint az igazságügyi miniszter nem hajlandó a párbeszédre, a problémák pedig továbbra sem megoldottak, ezért 2018. február 9-én 10 órától az igazságügyi minisztérium elé vonulnak, hogy átadják Tudorel Toadernek a követeléseiket tartalmazó listát.

A szakszervezet szerint közel 40 százalékkal kevesebb a munkaerő, a minisztérium pedig a "fiókban tartja" a megüresedett állások meghirdetésének memorandumát. Az érdekvédelmisek azért is elégedetlenek, mert nem fizetik a túlórákat, annak ellenére, hogy 2017 decemberében a miniszter megígérte, hogy megoldást találnak ezek kifizetésére is.

A FSANP bejelentette, hogy amennyiben továbbra sem tárgyal velük az igazságügyi miniszter, a börtönökben is beszüntethetik a munkát a szakszervezet tagjai. 

Kapcsolódók

Kimaradt?