Rajongói felfedezték Freddie Mercury sírhelyét

A Mirror brit napilap szerint a Queen 1991-ben elhunyt legendás frontemberének hamvai egy londoni temetőben nyugszanak. A nyughelyről egy tábla tesz tanúbizonyságot, amelyet a zenekar egykori rajongói fedeztek fel nemrég, s amelyen az énekes eredeti neve áll: Farrokh Bulsara.

freddie sirhely

A plaketten feltüntetett születési és elhalálozási dátum is stimmel, a sírfelirat pedig egy francia mondat, amelynek jelentése: „Hogy mindig a közeledben lehessek minden szeretetemmel”. Az aláírás egyszerűen egy M, ami a rajongók szerint Mary Austint, Mercury egykori szeretőjét, és minden hagyatékának örökösét takarja. Freddie Mercury 1991 novemberében hunyt el AIDS okozta komplikációkban, az énekes szinte az utolsó hetekig titkolta súlyos betegségét.

freddie mary

Halála után a nyugat-londoni Kensal Green temetőben hamvasztották el, de hogy földi maradványai hová kerültek, azt biztosan senki sem tudta. Elméletek persze születtek bőven, egyesek úgy vélték, a hamvait a Genfi-tóba szórták, amelynek a partján háza volt, illetve az is felmerült, hogy Garden Lodge nevű birtokán szórták szét egy cseresznyefa alatt. Ezt a birtokot is Mary Austin örökölte, aki a jelek szerint később hamvait is elszórta a temetőben, majd később emléktáblát állított az énekesnek.

Kimaradt?