A Buena Vista Social Club nyárra Romániába táncoltatja zenéjét

Először koncertezik Bukarestben és Kolozsváron teljes felállásban a kubai zenét játszó Buena Vista Social Club. A június végére tervezett fellépésekre már kapható jegy mindkét városban.

Buena-Vista-Social-Club ferfiak

Bukarestben június 25-én a Palota Teremben (Sala Palatului), Kolozsváron 26-án a Horia Demian Sportcsarnokban várható az együttes szenvedélyes előadása. Eliades Ochoa gitáros mellett Omara Portuondo fog énekelni, Manuel „Guajiro” Mirabal megszólaltatja trombitáját, és mellette még 12 zenész fog pengetni, ütögetni, hangokat kicsalogatni különböző afrikai hangszerekből, mint az udu dob, a mbira vagy a maraca.

buena vista social club omara

Omara Portuondo, akit Kuba Edith Piafjaként is emlegetnek, egyedüli nőként énekel a férfiegyüttesben, amely hozzásegítette őt a hírnévhez. A Buena Vista Social Club című lemez Grammy-díjas lett, a Gracias című pedig elnyerte a Latin Grammy-t. A szólista már fiatalkora óta énekel, de erős hangja, dinamikus előadásmódja nem változott, ha színpadra áll, a zene dallamára azonnal táncolni is kezd, és meghozza ehhez a közönség kedvét is. 

Buena-Vista-Social-Club eliadesEliades Ochoa az elmúlt nyáron  többször zenélt az országban, most a teljes zenekarral együtt tér vissza. A gitározó és éneklő Ochoa a stílus legnagyobb előadói közé tartozik.

A fergeteges hangulatot varázsló zenekar egy havannai, főként sötétbőrűek számára létrehozott könnyűzenei klubról kapta a nevét: a Buena Vista Social Clubban jellegzetes kubai zenét játszottak. Erről a mulatóról készített zenei albumot és dokumentumfilmet a kilencvenes évek második felében Ry Cooder és Wim Wenders. Mindkét alkotás világhírű lett és a bennük szereplő kubai zenészekre ráragadt a Buena Vista Social Club elnevezés.

buenavistasocialclub album

A bukaresti és kolozsvári koncertre már kaphatók jegyek: a fővárosban 75 és 300 lej között, a kincses városban 59 és 195 lej között mozognak az árak. Elektronikusan is megrendelhetők a belépők a következő oldalakon: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.dieselclub.ro, www.myticket.ro. 

Kimaradt?