Két tárca ellen is egyszerű indítványt készül benyújtani a PNL

Hétfőn javasolni fogja, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nyújtson be egyszerű indítványt a tanügyminiszter, valamint a munkaügyi miniszter ellen - mondta Florin Roman, a párt alelnöke.

A Fehér megyei képviselői tisztséget is betöltő Florin Roman pénteki, gyulafehérvári sajtóértekezletén azt mondta: a PNL végrehajtó bizottságának hétfői ülésén javasolni fogja, hogy a párt vezetősége nyújtson be egyszerű indítványt a tanügyminisztérium ellen, mert a szóban forgó tárca iskolák és óvodák bezárására készül.

„Ha a centenáriumi évben mi iskolákat zárunk be, ahelyett, hogy támogatnánk az oktatást és nevelést, hogy népünk tanult emberekből álljon, ez azt jelenti, hogy megérdemeljük sorsunkat, és valaki mindenáron azt akarja, hogy elbutult nép legyünk” – mondta a liberális párti politikus.

Florin Roman ugyanakkor a munkaügyi minisztérium ellen is egyszerű indítványt akar benyújtani, mert a bértörvény értelmében - a kormány tagjainak ígéretei dacára - bizonyos kategóriák esetében csökkennek a fizetések. 

Kimaradt?