Hivatalos: gyilkossággal gyanúsítják az újszülöttet elásó háromszéki asszonyt

Emberölés miatt indult büntetőjogi kivizsgálás a 81 éves köpeci Bandi Varvara ellen, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy élve elásta újszülött dédunokáját - közölte a Kovászna megyei ügyészség. 

A rendőrség január 25-én egy szóbeli bejelentés nyomán kezdett el nyomozni. Mint kiderült, a idős asszony 26 éves unokája, Erdély Mikes Judit Renáta otthonában adott életet egy fiúgyermeknek január 21-én. A szülésnél a nagyanya, Bandi Varvara segédkezett, aki az újszülöttet elásta a kertben. 

Az ügyészség szerint mindkét nőt pszichés betegségekkel diagnosztizálták, jelenleg pszichiátriai vizsgálattal próbálják megállapítani, hogy a gyanúsított ítélőképessége birtokában volt-e, amikor tettét elkövette. 

Mint arról már beszámoltunk, a gyanú szerint az idős asszony az újszülöttet az anyja tudta nélkül elásta a kertben. A szülés után azonban nyoma veszett a babának, az anyja pedig a baróti kórházba került, onnan pedig a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, ahol jelenleg is tartózkodik. A csecsemő elásásával gyanúsított nagymamát a pszichiátrián kezelik. 

Adrian Baciu ügyész úgy nyilatkozott a sajtónak: úgy szereztek tudomást az esetről, hogy a 81 éves asszony a szülés után felkereste a családorvost és elmondta neki, hogy gyereket szült az unokája. Az orvos rákérdezett, hogy hol van a csecsemő, amire az asszony elmondta, hogy elásta őt. Az ügyészség megvizsgálta az eset helyszínét, de nem találták meg a csecsemő holttestét. Feltételezésük szerint a fagyos földben az asszony nem tudta mélyre ásni, és mivel a ház közel van az erdőhöz vélhetően a vadállatok megtalálták és megették a holttestet.

Az eltűnt csecsemő 26 éves anyját tanúként hallgatták ki, ő pedig azt mondta, hogy meg szerette volna tartani a gyermeket, számolt be az ügyész.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?