Ekkor kezdődne az iskola – módosulások várhatók az új tanévben

A következő tanév szeptember 17-én kezdődjön, legkevesebb 34 hetes legyen, a tavaszi szünet pedig három hétig tartson – ezt szeretnék az oktatási minisztérium által megkérdezett szülők, pedagógusok és diákok. Véleményüket a tárca figyelembe is veszi a 2018-19-es tanév rendjének kialakításakor.

Mint korábban írtuk, az oktatási minisztérium január 18-24. között online felmérést végzett a szülők, pedagógusok és diákok körében. Az érintettek egy kérdőív kitöltésével mondhatták el javaslataikat a következő tanév rendjére vonatkozóan.

A minisztérium által csütörtökön közzétett adatok szerint a felmérésben közel 40 ezren vettek részt. Háromnegyedük azt szeretné, ha a következő tanév szeptember 17-én, hétfőn kezdődne. Egytizedük szeptember 10-ét javasolta a becsengetés időpontjának.

A megkérdezettek több mint 70 százaléka azt javasolja, hogy a téli és a tavaszi szünidő egyaránt három hétig tartson. Utóbbi április 20-án kezdődne, és május 5-én végződne. Hatvan százalék ugyanakkor azt szeretné, hogy a félévközi egyhetes vakáció maradjon meg a következő tanévben is.

A szülők, diákok és pedagógusok több mint 50 százaléka a 34 hetes tanévet tartja optimálisnak. A 35 hetes tanévet 31 százalék, a 36 hetest 13 százalék preferálná.

A minisztérium közölte: a felmérés eredményeit figyelembe veszi a következő tanév rendjének kialakításakor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?