Így vélekedett Viorica Dăncilă a tüntetésekről

A demokrácia része a tiltakozáshoz való jog, az emberek panaszait meg kell hallgatni - nyilatkozta a legutóbbi demonstrációk kapcsán Viorica Dăncilă. 

A kijelölt miniszterelnök kifejtette, a tüntetéseknek békéseknek kell lenniük. "A tüntetéseknek békéseknek kell lenniük. Nem hiszem, hogy erőszakkal eredményt lehet elérni (...), az emberek panaszait viszont meg kell hallgatni" - mondta.

Dăncilă rámutatott: nem látta a csendőrség szombat esti fellépéséről készült felvételt. 

"Azt látom, hogy az emberek elégedetlenek. Miután beiktatnak miniszterelnöknek, megnézzük, mit kell tennünk ahhoz, hogy az emberek abbahagyják a tüntetéseket" - nyilatkozta a kijelölt miniszterelnök.

Az igazságügyi törvények módosításával kapcsolatban kijelentette: kerülni kell az általánosítást. 

"Én nem általánosítanék. Meg kell nézni, hogy az igazságügyi törvények kapcsán mi az, ami elégedetlenséget szül. Én azt láttam az Európai Parlamentben, hogy konkrét dolgokról kell beszélni: megmondod, hogy pontosan mi az, ami nem tetszik, és akkor megnézzük, hogy kell-e valamin változtatni vagy sem. Nem tartom építő jellegű hozzáállásnak annyit mondani, hogy 'elégedetlen vagyok a törvénnyel'. Az az építő hozzáállás, ha megmondod, hogy a törvényből mi az, ami nem tetszik, hogy megnézhessük, valós alapja van-e elégedetlenségednek, vagy az a tények hiányos ismeretéből fakad" - mutatott rá Dăncilă.

Viorica Dăncilă kedden a nemzeti kisebbségek képviselőivel találkozott a parlamentben.

Kapcsolódók

Kimaradt?