Tăriceanu időszerűnek tartaná az RMDSZ kormányzásban való részvételét

Időszerűnek tartaná az RMDSZ részvételét a kormányzásban - jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE és a szenátus elnöke, hozzátéve ugyanakkor: tiszteletben tartja, hogy a szövetség nem kíván belépni a kormánykoalícióba, de várja az RMDSZ küldöttsége és Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnök közti tárgyalás eredményét.

„Én korábban is kifejtettem, hogy időszerű lenne az RMDSZ csatlakozása a kormányhoz, elsősorban azért, hogy a magyar etnikumú román állampolgárok érezzék: ők is ennek a népnek, ennek az országnak a részei, ők is osztoznak a felelősségen az ország jó kormányzásáért. De tiszteletben tartom az RMDSZ sajátos politikai megfontolásait, egyedül ők döntenek majd arról, hogy indokoltnak tartják-e a kormányzásban való részvételt. Ha jól értettem az általuk leadott jeleket, nem óhajtják ezt, és természetesen mi tiszteletben tartjuk álláspontjukat” - mondta Tăriceanu.

Az ALDE elnöke hozzátette: a kijelölt kormányfővel való megbeszélés után fog választ kapni arra, hogy van-e a kormányzásban való részvételre utaló szándék az RMDSZ részéről. „Várjuk, hogy tárgyaljanak a kormányfővel. (...) A parlamenti együttműködési megállapodás továbbra is érvényben van” - mondta Tăriceanu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?