Négy Hargita megyei településen nem volt áram szombat reggel

Nagy mennyiségű hó hullott péntekről szombatra virradó éjszaka Hargita megye nagy részében. A csapadék súlyától eltörő és a vezetékekre zuhanó faágak miatt 1343 háztartásban szakadt meg az áramellátás.

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség közlése szerint szombat reggel nem volt áram a Zetelakához tartozó Ivóban, a Lövétéhez tartózó Kirulyfürdőn, valamint részelegesen az ezekkel szomszédos Szelterszfürdőn és Zeteváralján.

A sűrű havazás miatt továbbra is nehezen lehet haladni az utakon, főként a hegyi szakaszokon, ahol ugyan folyamatosan járnak a hókotrók, azonban hamar újabb hóréteg keletkezik a nyomukban. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) jelentése szerint Hargita megyében 1-2 centiméteres latyakos hóréteg borítja az ügykezelésükbe tartozó utak többségét.

A hóréteg vastagsága 1-2 centi az E578-as európai úton Gyergyószentmiklós és Maroshévíz között, a 12A jelzésű országúton Csíkszereda és a Bákó megyei Gyimesbükk között, a 12C országúton Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között, a 13A országúton Csíkszereda és Parajd között, a 13C országúton, a Nyikó mentén, Héjjasfalva és Székelyszentlélek között, valamint a 15-ös országúton Borszék és Neamţ megye határa között.

A 13B jelzésű, Parajd és Gyergyószentmiklós közötti szakaszon még óvatosabban vezessenek az arra járók, mert ott 3-4 centiméteres a hóréteg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?